zaterdag 10 juni 2017

Labradoodle, hoe train je deze hond?

De Labradoodle is in Nederland in 2017 nog een relatief nieuw hondenras, maar de populariteit van deze hond is groot. Het is een lieve, trouwe en speelse hond, maar ook eigenwijs en hij heeft een pittig karakter. Je kunt de Labradoodle echter trainen, als je weet waar je op moet letten. 

Veel mensen die een Labradoodle in huis nemen genieten eerst met volle teugen van het speelse puppy, maar als ze groter worden en je hebt ze niet goed opgevoed, heb je er nog een hele kluif aan om ze weer gehoorzaam te krijgen. Hoe pak je dat aan?

Lastig gedrag Labradoodle

Als je Labradoodle elke keer aan de lijn trekt, tegen je op springt of blaft of zonder reden tegen vreemden gromt, hoe voed je de hond dan opnieuw op? Het blijkt dat veel mensen moeite hebben om dit type hond op de goede manier op te voeden, daarom staan er vele tips en adviezen en de goede aanpak beschreven in training voor de Labradoodle.









Koppige hond

Als een hond koppig is zal hij steeds opnieuw doen waar hij zelf zin in heeft. Voor een hondeneigenaar kan dit dramatisch zijn. Als de hond het gezin gaat domineren kan je nog zoveel van de hond houden, maar je kan dan ook veel last van een hond hebben. Waak daarvoor en zorg dat je de hond leert gehoorzamen, end at je de baas blijft op een positieve manier. Dit geldt ook voor de Labradoodle. die ook graag zijn eigen wil toont.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten